Volledig scherm
© Lars Smook

Man uit Geldrop krijgt taakstraf voor hennep in huis Uden

DEN BOSCH / UDEN - Een 29-jarige man uit Geldrop krijgt 120 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van ruim 1600 euro voor het hebben van een hennepplantage en het aftappen van stroom in een huis in Uden.

Het leek de verdachte, die in geldnood verkeerde en geen woning had, wel een goed plan. Hij kreeg een huis aangeboden en er nog geld bij toe. Hij wist wel dat er in de woning in Uden hennep werd geteeld.
,,Ik moest iets doen. Er moest toch geld komen”, legde hij uit. ,,Ik heb verder niets met de hennepkwekerij te maken gehad en heb ook niet voor de plantjes gezorgd”, verklaarde hij.

De politierechter in Den Bosch vond hem toch medeplichtig aan het telen en het in bezit van hebben van de hennep en het aftappen van stroom.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.