Volledig scherm

Middeleeuws vermaak op landgoed kasteel Geldrop

GELDROP - Op het landgoed van het kasteel Geldrop is het zondag 17 juli tijd voor Middeleeuws Vermaeck.

Het gratis jubileumfestival is onderdeel van de viering van de 400ste verjaardag van het kasteel aan de Mierloseweg. Er zijn tussen 11.00 en 17.00 uur diverse voorstellingen, demonstraties en spelen voor jong en oud.

Theater Mest laat bezoekers kennismaken met de (on)kunde van middeleeuwse genezing, mystieke voorwerpen, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels. Het gezelschap Ontfanck Gheselle brengt middeleeuwse muziek op draailieren, doedelzakken, eenhandsfluiten en snarentrommen. Ook zijn er demonstraties zwaardvechten en krijgskunst en zijn een ganzehoedster, hoefsmid en bierbrouwer van de partij. Kinderen kunnen zeep maken en een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Check voor meer info de website van het kasteel.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.