Volledig scherm
© Menno Boon

Politie onderzoekt melding schoten in de Coevering in Geldrop

GELDROP - De politie heeft vrijdagmorgen een buurtonderzoek gehouden in de Pieter Nuytsstraat in Geldropse wijk de Coevering. Flatbewoners hier werden gevraagd of zij schoten hadden gehoord.

De politie deed dit naar aanleiding van de alarmmelding van een buurtbewoner, die vrijdagochtend rond vijf uur wakker schrok van in totaal vijf knallen. Volgens deze persoon waren het onmiskenbaar schoten van een vuurwapen, en leek het geluid uit de richting van de Pieter Nuytsstraat te komen.
De politie kon vrijdagavond nog niet ingaan op vragen over het onderzoek.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.