Regenboogvlag wordt gehesen in Geldrop
Volledig scherm
Regenboogvlag wordt gehesen in Geldrop © Ton van de Meulenhof

Regenboogvlag eindelijk in top in Geldrop-Mierlo (video)

GELDROP-MIERLO - Na drie jaar lobbyen was het dinsdagochtend eindelijk zover. De regenboogvlag hangt in de in top voor het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo.

SP-Wethouder Miranda Verdouw sprak van een ‘historisch moment voor Geldrop-Mierlo’. Zij hees samen met de initiatiefnemer van het vlaggenvoorstel - GroenLinks-raadslid Niek Engbers - de regenboogvlag. Helaas was er van enig windje geen sprake, zodat de vlag meer op een kleurrijke hangende vaatdoek leek dan als een fier wapperend symbool voor de acceptatie van homo’s en lesbiennes.

Coming-Outdag -11 oktober- wordt landelijk gevierd ter bevordering van de sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Volgens het COC hijst een recordaantal van 130 gemeenten vandaag de regenboogvlag. Dat is overigens slechts één-op-drie gemeenten.

In Geldrop werd het hijsen van de regenboogvlag jaren gedwarsboomd onder het mom van vlaggeninstructies van de overheid

Na ruim drie jaar lobbyen was het dinsdagochtend eindelijk zover. De regenboogvlag hangt op Coming-Outdag in de in top voor het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.