Schuim op straat in Mierlo
Volledig scherm
Schuim op straat in Mierlo © Bert Jansen

Straat vol met wit schuim na fout bij fabriek in Mierlo

MIERLO - Door een fout bij een fabriek aan de Nijverheidsweg in Mierlo is in de nacht van maandag op dinsdag de straat volgelopen met 'schuim'. Rond 01.00 uur kwam er een grote hoeveelheid witte substantie uit het riool gelopen.

De brandweer en politie zetten de straat af en ruimden het schuim op. Zo'n incident is al één keer eerder voorgekomen in 2014. Volgens hoofd marketing Guido de Jager is er een noodvoorziening getroffen om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt. Er is volgens hem geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.

GNT International B.V. verwerkt natuurlijke grondstoffen zoals vruchten, groenten en planten, tot kleurende levensmiddelen. "In dit geval hebben wij een eiwitrijke grondstof verwerkt, de reststroom hiervan wordt via het riool afgevoerd", laat een woordvoerder weten. "Aangezien wij ons afvalwater extra beluchten en mengen om dit zo constant mogelijk te lozen is hierdoor schuim gevormd. Helaas is door kortdurend te hoge druk de deksel van de put los gekomen."

Schuim op straat in Mierlo
Volledig scherm
Schuim op straat in Mierlo © Bert Jansen
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.