Volledig scherm
Groep 8 van basisschool De Regenboog krijgt les in een partytent © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Uitslag lokalen ruzie basisscholen Geldrop komt vrijdag

GELDROP - Of basisschool de Branding in Geldrop een lokaal moet leegruimen voor basisschool de Regenboog wordt vrijdag duidelijk.

Het bestuur van De Branding spande een kort geding aan tegen het besluit van de gemeente Geldrop-Mierlo. Omdat de ruziënde scholen samen niet uit de lokalenverdeling komen besloot die dat de een voor 18 september een lokaal aan de ander moet afstaan. Tot die tijd krijgt groep 8 van basisschool De Regenboog les in partytenten in de aula.

De scholen komen samen nog altijd niet tot een oplossing blijkt donderdag bij de rechtbank.

  1. Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    GELDROP - De ruzie binnen het Geldropse schoolbestuur 't Nut heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De gemeenteraadsfracties GroenLinks en D66 vermoeden gesjoemel door het schoolbestuur. Ze zeggen bewijzen te hebben dat leerlingenaantallen gemanipuleerd zijn. Twee leerlingen van basisschool De Ganzebloem zouden tijdelijk ingeschreven zijn bij basisschool De Regenboog om het aantal leerlingen op te krikken. De fracties hebben de wethouder vragen gesteld over de 'vermeende fraude.'
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.