Volledig scherm
© Archieffoto Ronald Otter

Wijk Luchen in Mierlo blijft populair

MIERLO - Het Mierlose bouwplan Luchen loopt als een tierelier. Er staan 45 geïnteresseerden op de wachtlijst, maar in de huidige fase van het bouwplan zijn nog maar drie kavels vrij.

De gemeente Geldrop-Mierlo wil daarom gaan beginnen met de volgende fase. Het gaat om het plandeel Luchen-Noord vlakbij het Eindhovens Kanaal. Er zijn dertig vrije kavels beschikbaar en zeven stukken grond voor bijvoorbeeld Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij een groepje bewoners samen opdrachtgever is.

Zeventig mensen waren eerder deze maand bij een informatie-avond over het plan. Vooral de percelen bij het kanaal zijn populair. De kavels zullen op 30 november door middel van loting toegewezen worden.

De huizen in Luchen-Noord moeten voldoen aan beeldkwaliteitsplan. Dat houdt onder andere in dat ze een dorps karakter hebben, passend bij Mierlo. Het gaat bovendien om flinke kavels, dus het prijskaartje dat er aan hangt is wat hoger. Zodoende toonden vooral midveertigers die toe zijn aan een volgende stap op de huizenladder belangstelling.

Wethouder Renée Hoekman (ruimtelijke ordening) is daar blij mee, want deze groep laat elders in Mierlo weer huizen achter voor bijvoorbeeld starters. Hoekman: "Dit is goed voor de doorstroming in het dorp."

Geldrop e.o.