Volledig scherm

Gestommel op dak woning in Milheeze leidt tot aanhouding dronken bestuurder

MILHEEZE - De politie in Milheeze pakte in de nacht van zaterdag op zondag wel een man op, maar dat was niet degene voor wie agenten waren uitgerukt. Bewoners van een huis aan het Lankveld in Milheeze hoorden gestommel nadat een man via stenen bloembakken op het platdak van de woning was geklommen. Zij belden 112.

De man was verdwenen toen de politie kwam. Wel was op camerabeelden te zien dat de man een muts op had, op blote voeten was, en er rond 03.30 uur op de fiets vandoor was gegaan in de richting van de Bergakker.

Terwijl de politie onderzoek deed in de wijk, hielden andere agenten het in- en uitgaande verkeer in Milheeze in de gaten. Daarbij zagen zij een auto rijden zonder verlichting achter. De bestuurder probeerde te ontkomen door met hoge snelheid Milheeze in te rijden. Hij reed zich uiteindelijk klem op een politiewagen.

De bestuurder was onder invloed van alcohol. Hij blies 705 ug/l, moet zijn rijbewijs inleveren, en zich melden bij het CBR.

Bij het voeteneind van de bijrijdersplaats werd een knuppel aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en ook hier krijgt hij een proces-verbaal voor.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Gemert e.o.