Volledig scherm
Met het hijsen van een spandoek ter hoogte van Time Out werd vrijdagochtend het startsein gegeven voor de aanleg van de Noord-Om in Gemert. © ED

Startsein voor aanleg Noord-Om in Gemert

GEMERT - Met het hijsen van een spandoek is vrijdagochtend in Gemert het startsein gegeven voor de aanleg van de nieuwe Noord-Om. Komende maandag begint het echte werk. De nieuwe weg moet in december gereed zijn.

De Noord-Om vormt straks de schakel tussen de Boekelseweg (N605) en de N272, die ten zuidoosten van Gemert loopt. De nieuwe provinciale weg wordt aangelegd door BAM. Gedeputeerde Christophe van der Maat moest vrijdagochtend bij de start verstek laten gaan: hij moest onverwacht eerder bij een vergadering van Provinciale Staten zijn.

De aanleg van de Noord-Om kent een lang voortraject, memoreerde wethouder Martien Bankers bij het officiële moment. Al in 2007 verscheen een eerste gemeentelijk stuk in aanloop naar de aanleg. 

De nieuwe rotonde op de Handelseweg wordt overigens op een bijzondere manier aangelegd. De rotonde wordt náást de weg 'in elkaar gezet', en vervolgens - in de herfstvakantie - op z'n precieze plek schuiven.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Gemert e.o.