Volledig scherm
© Thinkstock

Veertiende Hojokamp voor tiende keer in Gemert

GEMERT - Steeds minder homo’s durven te zoenen in het openbaar. Op Hojokamp hoeven ze niet bang te zijn. Daar zijn jongeren met homo, biseksuele en/of transgender gevoelens onder elkaar.


Uit de keuken klinkt keiharde muziek. De afwasploeg is er aan het werk. Veel jongeren helpen met opruimen, anderen zitten gezellig bij elkaar. Op een bank buiten zit een meisje kleumend onder een dekentje met haar been omhoog, haar enkel in het rekverband. Even verderop een jongen in korte broek en met roze hoge veterschoenen aan, die geconcentreerd zijn nagels lichtblauw zit te lakken.

De zeskamp van het veertiende Hojokamp (homojongeren) in Gemert is zojuist afgelopen. Eerder dan gepland, want het werd te koud. Nu hebben ze even vrij van het verder drukke programma. Naast spellen om elkaar te leren kennen en het ijs te breken is er ook volop aandacht voor serieuze zaken, groepsgesprekken, voorlichting en mentale krachttraining.

Lees meer in de papieren krant van woensdag of via de e-paper.

  1. Net echte Joe Cocker uit De Mortel

    Net echte Joe Cocker uit De Mortel

    DE MORTEL - Eigenlijk is hij blij dat ze niet gewonnen hebben. ,,Daar zitten zóveel verplichtingen omheen. We zijn een amateurband met dertien muzikanten, dat krijg je allemaal nooit geregeld", verklaart Leon van de Laar uit De Mortel. De 60-jarige oud-gemeenteambtenaar is leadzanger van de Joe Cover Band, die de finale van de Clash of the Coverbands Benelux Edition behaalde. Als enige Brabantse band. Dat was op 8 juli in Paradiso in Amsterdam. Op vrijdag 25 augustus is een optreden in het Openluchttheater in Mariahout.

Gemert e.o.