Volledig scherm
© Google Streetview

Verenigingen mogen voormalig gemeenschapshuis in Handel zelf afbreken

HANDEL - Voormalig gemeenschapshuis De Bron afbreken? Dat kan Handel zelf ook wel. Een groep vrijwilligers gaat het gebouw daarom slopen; alle bruikbare materialen worden eruit gehaald en hergebruikt door de tennisvereniging en toneelclub De Kern.

Sloopkosten zijn voor rekening van de gemeente, die een stuk goedkoper uit is door de zelfwerkzaamheid. Dit is burgerbetrokkenheid 'in de hoogste graad', zegt wethouder Miranda de Ruiter. Het sloopwerk wordt gedaan onder verantwoordelijkheid van een professional en de vrijwilligers zijn verzekerd.

De ontmanteling moet in twee fasen omdat een deel van het gebouw nog in gebruik is voor dagbesteding voor dementerenden (De Ontmoeting).

Tennisvereniging Handel wil zelf een clubhuis bouwen en kan wel materiaal gebruiken. Initiatiefnemer William Donkers: "In ieder geval de kozijnen, verwarmingselementen en de houten balken. Voor de staalconstructie willen we met een deskundige eerst kijken of er iets van te maken is." Dat is wat de twee clubs met alles doen: kijken of het te hergebruiken is en dan opslaan. De rest proberen ze te verkopen, anders gaat het naar de stort.

Gemert e.o.