Volledig scherm
© Thinkstock/GettyImages

Waterschap Aa en Maas vindt steeds meer xtc in rioolwater

UDEN - Na grote dancefeesten en na het weekend treft het waterschap Aa en Maas steeds meer xtc aan in het rioolwater. Dat zegt waterschapsbestuurder Ernest de Groot.

Udenaar De Groot is als lid van het dagelijks bestuur, vergelijkbaar met een gedeputeerde bij de provincie, belast met het waterbeheer vanaf de Peelse vennen tot de Maas bij Lith. ,,Hoe langer we het water in dat gebied kunnen vasthouden, hoe minder overlast de landbouwers in de lagere delen van de provincie hebben", zegt hij.

Volledig scherm
Ernest de Groot © Van Assendelft Fotografie
  1. Net echte Joe Cocker uit De Mortel

    Net echte Joe Cocker uit De Mortel

    DE MORTEL - Eigenlijk is hij blij dat ze niet gewonnen hebben. ,,Daar zitten zóveel verplichtingen omheen. We zijn een amateurband met dertien muzikanten, dat krijg je allemaal nooit geregeld", verklaart Leon van de Laar uit De Mortel. De 60-jarige oud-gemeenteambtenaar is leadzanger van de Joe Cover Band, die de finale van de Clash of the Coverbands Benelux Edition behaalde. Als enige Brabantse band. Dat was op 8 juli in Paradiso in Amsterdam. Op vrijdag 25 augustus is een optreden in het Openluchttheater in Mariahout.

Gemert e.o.