Volledig scherm
© Bert Jansen

Bestelbusje op zijn kant op A2 bij Leende

LEENDE - Op de A2 ter hoogte van Leende is woensdagmiddag een bestelbusje op zijn kant terechtgekomen. De bestuurder was de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen de vangrail geknald.

Het ongeval vond plaats in de richting Maastricht - Eindhoven, tussen Maarheeze en Leende. Het verkeer werd vervolgens over de vluchtstrook geleid. Toen de bergingsoperatie begon, sloot Rijkswaterstaat kort de hele snelweg af.

Dat zorgde rond 15:00 uur voor vijf kilometer file. Reizigers werd geadviseerd om te rijden via Venlo of binnenwegen, maar dat advies werd rond half vier weer ingetrokken. Niet veel later later werd de weg weer vrijgegeven, liet de Verkeersinformatiedienst weten.

Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.