Volledig scherm
© Thinkstock

Bijeenkomst verkeersafwikkeling bedrijventerrein De Poortmannen Heeze

HEEZE - De gemeente Heeze-Leende houdt op dinsdag 22 november een tweede bijeenkomst over een betere verkeersafwikkeling van bedrijventerrein De Poortmannen.

De gratis bij te wonen inspraakavond heeft als doel om de overlast van het vrachtverkeer in Ginderover en Heeze te verminderen. Het overleg vindt plaats in boerderij De Hooizolder, Kapelstraat 29, en begint om 19.30 uur. Naar aanleiding van de inbreng van genodigden op 22 september heeft de gemeente drie varianten laten onderzoeken op haalbaarheid; zowel qua veiligheid, oplossend vermogen als financiën. Meer info is na te lezen op de website van de gemeente.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.