Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt
Volledig scherm
Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt

Burgemeester Paul Verhoeven: Waken voor negativiteit centrumplan Leende

LEENDE - Het gemeentebestuur van Heeze-Leende moet er voor waken veroorzaker te worden van een mogelijk niet doorgaan van het Centrumplan Leende. Dat vond burgemeester Paul Verhoeven in zijn toespraak maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in gemeenschapshuis De Meent in Leende.

Burgemeester Verhoeven zei het jammer te vinden dat bij het centrumplan de indruk ontstaat dat gemeentebestuur en belangengroepen in Leende lijnrecht tegenover elkaar zouden staan. Hij herinnerde daarbij aan de deadline van 1 juli, wanneer er een goedgekeurd plan moet liggen. Anders mogen de betrokken woningcorporaties door overheidsmaatregelen het centrumplan niet meer realiseren. ,,Ik betreur het dat we door de landelijke overheid onder een haast onmogelijke tijdsdruk worden geplaatst. Dat doet geen recht aan wederzijdse inspanningen van gemeente en belangengroepen uit Leende”, aldus Verhoeven.

,,Het gemeentebestuur zal vooral alert moeten zijn dat we niet de veroorzaker worden van het niet door kunnen gaan van het project. Geen gemakkelijke opgave voor onze gemeenteraad om binnen dat spectrum keuzes te maken.” Hij verwees daarmee naar de komende raadsvergadering op 23 januari, als de gemeenteraad een beslissing moet nemen over het gewijzigde bestemmingsplan Centrumplan Leende.

Lees meer in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.