Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Dolf Verroen leest in Heeze eigen dictee voor aan leerlingen

HEEZE - De leerlingen van 23 groepen 8 ploeteren deze week tijdens de voorrondes van Het Groot Dictee van het Augustinianum College. De voorronde voor kindcentrum De Parel was extra spannend, want de schrijver van het dictee Dolf Verroen kwam zijn verhaal zelf voorlezen.

De kinderboekenschrijver neemt het stokje over van Mel Wallis de Vries en Simon van der Geest.

"Ik vond het enig om te doen", vertelt de 87-jarige Verroen. "Het was een leuke klas en heel knap dat ze zich een uur lang konden concentreren."

De winnaar van de voorronde is Marissa van Gaal. Zij vertegenwoordigt op 10 november haar klas tijdens de finale op het Augustinianum.

Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.