Een scene uit de film Spotlight.
Volledig scherm
Een scene uit de film Spotlight.

Dorpshuis Heeze vertoont film Spotlight

HEEZE - Dorpshuis 't Perron vertoont op vrijdag 21 oktober de Oscar-winnende film Spotlight.

De tot beste film van 2015 bekroonde rolprent is vanaf 20.00 uur te zien in de grote zaal van het dorpshuis op Schoolstraat 48. De entreeprijs is 4 euro in de voorverkoop en 5 euro aan de avondkassa. Bezoekers zien het waargebeurde verhaal van het 'spotlight' team van de krant The Boston Globe. Deze onderzoekseenheid onthulde een groot schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk.

Tijdens de zoektocht naar de waarheid raken de onderzoekers verwikkeld in een politiek spel waarbij ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen dezelfde belangen hebben. De kleine krantenafdeling neemt het op tegen de grootste organisatie van de wereld, de Katholieke Kerk. Meer info over de film en over andere activiteiten in het dorpshuis is te vinden op de website van 't Perron.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.