Volledig scherm
© Thinkstock

Edufax ziet uit naar nieuwe ruime accommodatie aan Valkenswaardseweg in Leende

LEENDE - Edufax Internationale Onderwijsbegeleiding in Leende verhuist volgend jaar juli naar het nieuwe pand aan de Valkenswaardseweg. Daarmee wordt het vloeroppervlak bijna drie keer zo groot, vergeleken met het huidige onderkomen aan de Dorpstraat.

Volgens financieel directeur en eigenaar Peter Zuidema is zijn sterk gegroeide organisatie ook hard aan de uitbreiding toe. "Dit pand is geschikt voor hooguit vijfentwintig medewerkers, maar we zitten er nu al met zo'n veertig mensen".

Het bedrijf, dat zich richt op onderwijsbegeleiding van kinderen van expats, startte 1992 de activiteiten in Valkenswaard. In 2001 verhuisde het naar de Dorpstraat in Leende, waar destijds dertien mensen nog ruim voldoende plek vonden.

Directeur Heleen van Boekhold karakteriseert het bedrijf: "We zijn een dienstverlenende organisatie voor gezinnen die naar het buitenland gaan en hun werkgevers." Dat gebeurt op een zodanige manier dat Edufax op dit moment marktleider is met grote Nederlandse multinationals als belangrijke klanten.

Het huidige Edufaxpand aan de Dorpstraat zal worden verkocht of verhuurd.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.