Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt
Volledig scherm
Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt

Extra infoavond Centrumplan Leende

LEENDE - De gezamenlijke belangengroepen in Leende houden vrijdag 13 januari een extra informatieavond over het Centrumplan Leende. Daar willen ze nog eens hun onvrede over het door de gemeente voorgestelde plan uiten en de gewenste aanpassingen presenteren.

In een folder lichten ze hun bezwaren en de alternatieven nog eens toe. Daarbij gaat het onder meer om een gewenste ontsluiting van het plangebied via de Kerkstraat in plaats van de Julianastraat en een spiegeling van het gemeentelijke ontwerp.

In de flyer doen de belangengroepen een dringende oproep aam de Leendenaren om naar de informatiebijeenkomst te komen. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis De Meent en duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

Maandag 23 januari moet de gemeenteraad van Heeze-Leende een beslissing nemen over het project als onderdeel van het bestemmingsplan Centrum Leende.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.