Strabrechtse heide
Volledig scherm
Strabrechtse heide

Frans Manders exposeert schilderwerken in Sterksel

STERKSEL - Schilderwerken van Frans Manders uit Heeze zijn van zaterdag 19 november tot en met zondag 8 januari 2017 in het Peter van den Braken Centrum te zien.

Manders, in 1939 geboren in Helmond, volgde in het verleden lessen bij tekenaar Otto Dicke en schilder Dorus van Oorschot. Manders is een landschapsschilder die schildert vanuit zijn gevoel. In het Peter van den Braken Centrum is zijn recente schilderwerk te zien. De onderwerpen van zijn schilderijen variëren van Franse- en Brabantse landschappen tot waterlelies en havengezichten.

Het centrum is op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Iedere zondag is Manders zelf ook van de partij op Heezerweg 2. Op zondag 25 december is het centrum gesloten. De expositie is gratis toegankelijk.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.