Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenteraad Heeze-Leende ziet maandag gevelontwerp Centrumplan Leende

LEENDE - Het gevelontwerp van het Centrumplan Leende wordt maandag 21 november in een besloten vergadering aan de gemeenteraad gepresenteerd. Daarna krijgen de belangengroepen en vervolgens de inwoners het ontwerp te zien.

Wethouder Toon Bosmans (PvdA) liet dit donderdagavond weten tijdens de drukbezochte jaarlijkse Dorpsavond van de dorpsraad Leende. Zonder nadere details te willen geven, verzekerde hij de aanwezigen in Herberg De Scheuter dat het 'echt een ander ontwerp' is geworden dan de strakke moderne geveltekening die eerder circuleerde.

Ook liet hij doorschemeren dat de tijd erg dringt en er geen ruimte is voor alternatieve ontwerpen: "Op 1 juli volgend jaar moet de bouwvergunning rond zijn."

Het leverde hem een aantal sceptische reacties uit de zaal op: "Vreemd dat de geveltekeningen nog steeds niet getoond zijn." "Kan de termijn niet opgerekt worden?" "Zijn er geen andere financiële oplossingen?"

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.