De hennepkwekerij in Heeze.
Volledig scherm
De hennepkwekerij in Heeze. © Politie Oost-Brabant

Hennepkwekerij ontdekt na bedreiging met neppistool op school in Valkenswaard

HEEZE/VALKENSWAARD - In het onderzoek naar de bedreiging met een neppistool op middelbare school Were Di in Valkenswaard stuitte de politie vrijdagavond op een hennepkwekerij in een woning in Heeze. Die werd aangetroffen in het huis van de 16-jarige verdachte van de bedreiging. De hennepkwekerij was professioneel ingericht en bevatte zo'n 200 planten.

De 16-jarige jongen is een bekende van de politie, en hij werd vrijdagmiddag aangehouden voor bedreiging met een vermoedelijk nepwapen op school. Even later werd ook een tweede jongen (14 jaar) aangehouden, omdat bleek dat hij het wapen ook in bezit had gehad. Toen de politie een kijkje ging nemen in de woning van de oudste verdachte, werd daar de hennepkwekerij aangetroffen.

Het onderzoek naar het incident is in volle gang. De twee jongens zitten in ieder geval dit weekend nog vast.

  1. Cranendonckse veiligheid scoort zeven plus

    Cranendonckse veiligheid scoort zeven plus

    CRANENDONCK - Ruim 400 inwoners - grotendeels mannen ouder dan 65 jaar - namen deel aan de enquête, die zich toespitst op de subjectieve veiligheid, ofwel de veiligheidsbeleving. Zeventig procent voelt zich veilig in de eigen buurt. Bijna een kwart voelt zich weleens onveilig. Het gevoel van veiligheid in de buurt scoort een gemiddeld rapportcijfer van 7,3. Een lichte verbetering vergeleken met eerdere onderzoeken in 2009 en 2013, die plaatsvonden in het kader van de burgerpeiling 'Waar staat je gemeente'. Hierin werd het gevoel van veiligheid gewaardeerd met een 6,8.

Cranendonck e.o.