Volledig scherm
De hennepkwekerij in Heeze. © Politie Oost-Brabant

Hennepkwekerij ontdekt na bedreiging met neppistool op school in Valkenswaard

HEEZE/VALKENSWAARD - In het onderzoek naar de bedreiging met een neppistool op middelbare school Were Di in Valkenswaard stuitte de politie vrijdagavond op een hennepkwekerij in een woning in Heeze. Die werd aangetroffen in het huis van de 16-jarige verdachte van de bedreiging. De hennepkwekerij was professioneel ingericht en bevatte zo'n 200 planten.

De 16-jarige jongen is een bekende van de politie, en hij werd vrijdagmiddag aangehouden voor bedreiging met een vermoedelijk nepwapen op school. Even later werd ook een tweede jongen (14 jaar) aangehouden, omdat bleek dat hij het wapen ook in bezit had gehad. Toen de politie een kijkje ging nemen in de woning van de oudste verdachte, werd daar de hennepkwekerij aangetroffen.

Het onderzoek naar het incident is in volle gang. De twee jongens zitten in ieder geval dit weekend nog vast.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Cranendonck e.o.