Prins Jo d’n Urste en prinses Helga met adjudant Henk Bax van carnavalsvereniging De Ossedrijvers in Sterksel (v.l.n.r.).
Volledig scherm
Prins Jo d’n Urste en prinses Helga met adjudant Henk Bax van carnavalsvereniging De Ossedrijvers in Sterksel (v.l.n.r.).

Johan Jansen nieuwe prins Sterksel

STERKSEL - De nieuwe prins carnaval van Sterksel heet Johan Jansen (53). Hij werd zaterdagavond 19 november gepresenteerd als prins Jo d’n Urste tijdens het drukbezochte prinsenbal van carnavalsvereniging De Ossedrijvers in dorpshuis Valentijn. In het dagelijks leven werkt Jansen bij Briks Advies in Schijndel. Hij wordt de tweeënvijftigste prins van De Ossedrijvers.

Verder is hij in zijn vrije tijd actief met onder meer voetballen, fietsen en koken.

Zijn vrouw Helga zal hem als prinses begeleiden. Het echtpaar heeft twee kinderen.

Het prinsenpaar wordt ondersteund door adjudant Henk Bax. Hun motto is: ‘Schots, scheef of mee geloei … we gaon un fisje bouwuh en tegoej … Osse of koeien … loeien!’

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.