Volledig scherm
© Thinkstock

Leendenaren tekenden alternatief centrumplan voor hun dorp

LEENDE - Aanvankelijk kregen Marcel van de Wolfshaar en Frank de Win enthousiaste reacties van de gemeente en Leendse belangengroeperingen. Vervolgens werd het stil. Daarom willen ze de inwoners van Leende nu hun alternatieve plan tonen.

Dat had in overleg met de dorpsraad Leende, Gebruikerscollectief MFA en Klankbordgroep Omwonenden eigenlijk tijdens een informatiebijeenkomst op 30 september moeten gebeuren. De tweeduizend uitnodigingen waren al gedrukt. Ze werden niet verspreid en liggen nog bij Van de Wolfshaar thuis.

Samen met Frank de Win nam hij eind juli het initiatief om een alternatieve versie van het officiële centrumplan te maken. De belangrijkste aanpassing is het volledig nieuwe gevelontwerp van de multifunctionele accommodatie (MFA) met een stevige verwijzing naar historische panden die ooit op dezelfde plek stonden.

Verder verschoof het tweetal de foyer van de linker- naar de rechterkant van het gebouw. Vooral om daarmee beter aan te sluiten bij de bestaande horecavoorzieningen op het marktplein en zodoende een levendig dorpshart te creëren.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.