Volledig scherm
© Thinkstock

Sterksel krijgt weer een Spar-supermarkt

STERKSEL - De Attent-dorpswinkel in Sterksel wordt omgevormd tot een Spar-supermarkt. Na tien dagen verbouwing opent de vernieuwde dorpswinkel op woensdag 19 oktober om 19.00 uur feestelijk de deuren.

De afgelopen twee jaar was Wesley Beelen (24) bedrijfsleider van de buurtsuper. Onder zijn leiding steeg de omzet met ruim twintig procent. Daarmee was de winkel weer geschikt voor de Spar-formule. Tot vijf jaar geleden draaide de zaak ook als Spar-supermarkt.

Beelen ziet de ingevoerde zondagopening en de verbeterde brood- en groentenafdeling als belangrijke oorzaken voor de forse omzetstijging. Ook in de nieuwe opzet werkt de bedrijfsleider met vier betaalde deeltijdkrachten en verder vrijwilligers.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.