Hornikx
Volledig scherm
Hornikx

Vertelster uit Heeze geeft voorstelling in De Schoenendoos

HEEZE - Vertelster Desiree Hornikx uit Heeze geeft zaterdag 22 oktober een voorstelling in cultuurtuinhuis De Schoenendoos. Gitarist Ad Voets zorgt voor de muzikale omlijsting.

Hornikx wil nog niet prijsgeven waar haar verhaal over gaat. Wel is bekend dat zij al jaren actief is in het verteltheater en ze eerder optrad in basisscholen, zorginstellingen, buurtcentra en musea.

Hornikx gaat om 20.00 uur van start op Molenstraat 27 in Heeze. De toegangsprijs bedraagt 7 euro. Kaarten reserveren is mogelijk per mail.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.