Heren Geert Hut, Ad Simkens en Hr. van der Plas in volkstuin Leende
Volledig scherm
Heren Geert Hut, Ad Simkens en Hr. van der Plas in volkstuin Leende © Ton van de Meulenhof

Volkstuincomplex midden in het dorpshart van Leende

LEENDE - Meestal worden volkstuincomplexen verbannen naar het buitengebied of de randen van plaatsen. Leende krijgt een volkstuin in het dorpshart.

"We hadden al het idee om een soort bloemen- en kruidenpluktuin te maken op het terrein van het voormalige hotel De Schammert. Een prachtige ontmoetingsplek centraal in het dorp", legt voorzitter Geert Hut van Zorgcoöperatie Graaggedaan Leende uit.

Vanwege het vele puin in de ondergrond werd het initiatief niet uitgevoerd. Hut: "Maar het idee als ontmoetingsplaats bleef aanwezig. Toen kregen we van de tegenoverliggende woninginrichtingzaak Van de Plas het aanbod van een stuk grond achter hun winkel, dat we gratis mochten gebruiken. Ad Simkens, één van onze vrijwilligers, sprong er meteen op in. Hij heeft het als projectleider opgepakt."

Na allerlei voorbereidingen met Leendse vrijwilligers en sponsoren -zoals het opstellen van een grondanalyse en bemestingsplan, het ruimen van zes aanhangers afval en het omwerken van de grond- gaat de tuin waarschijnlijk eind februari open. Het complex zal Dorpstuin Leende heten.

Cranendonck e.o.