Volledig scherm
© Thinkstock

Eigenaar Il Borgo wil brouwerijcafé en Italiaans restaurant in Helmond beginnen

HELMOND - De horeca in centrum van Helmond zit in de lift. Na restaurant Se7en, Het Pannenkoekschip en gin-tonicbar Bobby's heeft ook Il Borgo-eigenaar Hugo Molleman plannen voor twee nieuwe zaken.

Om de hoek van zijn Italiaanse lunchroom aan de Markt moeten volgend jaar een restaurant en een grandcafé komen.

Voor een restaurant had Hugo Molleman zijn oog al eerder laten vallen op het pand in de Kerkstraat waar ooit elektronicazaak Maxwell zat. Die plannen lijken na anderhalf jaar werkelijkheid te worden. De zaak richt zich evenals de lunchroom op de Italiaanse keuken.

Maar daar eindigen de plannen van Molleman niet. Het perceel aan de Kerkstraat loopt namelijk door tot aan de Kamstraat, aan de achterkant van de Hema. Daar moet een grandcafé verrijzen. Het eigen biermerk van Il Borgo, De Vijfhoeck, staat er centraal.

  1. Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar
    ANALYSE

    Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar

    HELMOND - Het Drakenbootfestival komt eraan. Daarna de Kasteeltuinconcerten. Helmond heeft dit jaar weer lang moeten wachten op de grote evenementen. Natuurlijk, de carnavalsoptocht trok veel kijkers en in april was het elf dagen kermis. Maar het voorjaar ging voorbij zonder echte publiekstrekker waarvoor duizenden mensen het centrum in trekken. Levendigheid die past bij een gemeente van deze omvang. Het is zo stil in mei.