Danseresjes van dansschool De Voogd gaven zondagmiddag een voorstelling in Theater Speelhuis in Helmond.
Volledig scherm
Danseresjes van dansschool De Voogd gaven zondagmiddag een voorstelling in Theater Speelhuis in Helmond. © Jean Pierre reijnen/fotomeulenhof

Iedereen het podium op bij jubileumshow balletstudio in Helmond

HELMOND - Kinderen die verkleed als dwergen vrolijk over het podium huppelden op Disney-muziek, breakdancende tieners en ook nog wat staaltjes klassiek ballet.

De jubileumvoorstelling (twee uitvoeringen) van Balletstudio De Voogd - die dit jaar twintig jaar bestaat - stond zaterdag in het Helmondse Speelhuis garant voor een breed scala aan dans. Jong en oud, gevorderd of beginnend, vrolijk of juist stemmig; vrijwel iedereen die bij de studio in Helmond-Noord danslessen volgt (zo'n 200 man) mocht even het podium op. De zaal werd vooral gevuld door familieleden van de dansers en danseressen. Ter ere van het twintigjarig bestaan houdt Balletstudio De Voogd van 4 tot en met 6 juli ook dansdagen.

Lees meer in de papieren krant van maandag of via de e-paper.

  1. Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar
    ANALYSE

    Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar

    HELMOND - Het Drakenbootfestival komt eraan. Daarna de Kasteeltuinconcerten. Helmond heeft dit jaar weer lang moeten wachten op de grote evenementen. Natuurlijk, de carnavalsoptocht trok veel kijkers en in april was het elf dagen kermis. Maar het voorjaar ging voorbij zonder echte publiekstrekker waarvoor duizenden mensen het centrum in trekken. Levendigheid die past bij een gemeente van deze omvang. Het is zo stil in mei.