Carelien Liebrecht en Jos Dijkers
Volledig scherm
Carelien Liebrecht en Jos Dijkers

Liebrecht nieuwe voorzitter Helmondse partij Lokaal Sterk

HELMOND - Carelien Liebrecht is de nieuwe voorzitter van de Helmondse politieke partij Lokaal Sterk. Ze was tot februari vorig jaar gemeentesecretaris in Laarbeek.

Na de publicatie van het onderzoeksrapport naar de affaire rond ex-burgmeester Hans Ubachs en de bestuurscultuur in deze gemeente raakte Liebrecht in opspraak. Ambtenaren hadden geen vertrouwen meer in haar.

Tijdens de ledenvergadering van Lokaal Sterk is ze gekozen als opvolger van Jos Dijkers. Hij was twee jaar voorzitter van fusiepartij Lokaal Sterk en daarvoor tien jaar preses van Helmondse Belangen. Liebrecht werkt nu bij Geerts & Partners, een werving- en selectiebureau.

 1. Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar
  ANALYSE

  Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar

  HELMOND - Het Drakenbootfestival komt eraan. Daarna de Kasteeltuinconcerten. Helmond heeft dit jaar weer lang moeten wachten op de grote evenementen. Natuurlijk, de carnavalsoptocht trok veel kijkers en in april was het elf dagen kermis. Maar het voorjaar ging voorbij zonder echte publiekstrekker waarvoor duizenden mensen het centrum in trekken. Levendigheid die past bij een gemeente van deze omvang. Het is zo stil in mei.
 2. Healthy Sisters uit Helmond: 'Goed om groene smoothies te drinken tijdens warme dagen ramadan'

  Healthy Sisters uit Helmond: 'Goed om groene smoothies te drinken tijdens warme dagen ramadan'

  HELMOND -  Ze maken er voortaan grappen over. „Altijd is het in Nederland koud, maar als de ramadan begint is het ineens heet. Zo gaat het nu al drie jaar”, zegt Najima Kharbouch met een lach. Zaterdag 27 mei, de eerste dag van de islamitische vastenmaand, wordt het tropisch warm in Zuidoost-Brabant. Tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken is dan nog net even lastiger. „Maar voor gezonde mensen moet het geen probleem zijn.”