Volledig scherm
© Wim van den Broek

Prijsverschil ziekenhuizen St. Anna (Geldrop) - Elkerliek (Helmond): 731,88 euro (poll)

HELMOND/GELDROP - Henk van de Kerkhof (71) uit Stiphout kreeg 2 rekeningen van 2 neurologen voor 2 keer hetzelfde onderzoek. In 2015 in het St. Anna Ziekenhuis Geldrop, in 2016 in het Elkerliek Ziekenhuis Helmond.
De Geldropse rekening bedroeg 237,87 euro, de Helmondse 951,75 euro.

"Dat is belachelijk. Daar begrijp ik dus helemaal niets van", zegt Van de Kerkhof. "Het gaat mij niet om mijn eigen risico, want dat zit toch al vol." Daar komt bij dat de netto kosten voor hem vrijwel gelijk zijn. Bij het St. Anna moest hij het hele bedrag van € 237,87 zelf betalen, bij het Elkerliek kwam het grootste deel voor rekening van zijn zorgverzekeraar Ditzo. Aan eigen bijdrage moest hij € 242,81 aftikken.

Uurtarief
In het St. Anna kreeg hij 2 consulten en een onderzoek voor zijn geld. "In het Elkerliek was het alleen een gesprek met 5 minuten." Hij berekende dat die € 951,75 neerkomt op een uurtarief van ruim 11.400 euro.

Lees het hele artikel in het ED van maandag via de digitale krant.

  1. Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar
    ANALYSE

    Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar

    HELMOND - Het Drakenbootfestival komt eraan. Daarna de Kasteeltuinconcerten. Helmond heeft dit jaar weer lang moeten wachten op de grote evenementen. Natuurlijk, de carnavalsoptocht trok veel kijkers en in april was het elf dagen kermis. Maar het voorjaar ging voorbij zonder echte publiekstrekker waarvoor duizenden mensen het centrum in trekken. Levendigheid die past bij een gemeente van deze omvang. Het is zo stil in mei.