Volledig scherm
Onderzoek op de Kanaaldijk ZW in Helmond waar is geschoten op een gestolen bestelbus. © Bert Jansen

Schoten gelost nadat gestolen bus politiewagen ramt in Helmond (video)

HELMOND - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Kanaaldijk ZW in Helmond omstreeks 2.40 uur geschoten op een gestolen bestelbus. Dit gebeurde nadat het voertuig een politiewagen en een andere auto had geramd.


Politieagenten probeerden ter hoogte van de kruising Kanaaldijk ZW en de Vossenbeemd een gestolen bestelbus tot stoppen te dwingen door de weg te blokkeren. De bestuurder van de bus ramde hierop een politiewagen en vervolgens de auto waar op dat moment de eigenaar van de bestelbus in reed. Een agent kon net op tijd opzij springen. In een poging de bus alsnog te laten stoppen loste de politie enkele gerichte schoten op het voertuig.


De bestuurder wist met zijn bus te ontsnappen. Volgens de politie zijn er bij het incident geen gewonden gevallen. Het is niet bekend hoeveel mensen er in de bus zaten en er is vooralsnog niemand aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. De bus zou zijn gestolen in de Broekstraat in Someren en werd na de actie teruggevonden op de Braakse Bosdijk in Helmond. Zo is te lezen
op Twitter.

Volledig scherm
De politie heeft op de Kanaaldijk ZW in Helmond geschoten op een gestolen bestelbus. © Bert Jansen
Volledig scherm
Onderzoek op de Kanaaldijk ZW in Helmond waar is geschoten op een gestolen bestelbus. © Bert Jansen
Volledig scherm
De gestolen bestelbus waarop de politie heeft geschoten. © Bert Jansen
Volledig scherm
De gestolen bestelbus waarop is geschoten. © Bert Jansen
De politie heeft op de Kanaaldijk ZW in Helmond omstreeks geschoten op een gestolen bestelbus.
  1. Hema in Asten op de vingers getikt na verstrekken bewakingsbeelden aan wraakvader Mario Haazen

    Hema in Asten op de vingers getikt na verstrekken be­wa­kings­beel­den aan wraakvader Mario Haazen

    ASTEN - De Hema in Asten is zijn boekje te buiten gegaan door bewakingsbeelden te verstrekken aan wraakvader Mario Haazen. De landelijke Hema-organisatie concludeert dat na intern onderzoek. "We nemen de privacy van onze klanten heel serieus. De Hema behandelt privacygevoelige informatie in strikte overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dit incident is niet in lijn met ons beleid", zegt een woordvoerster van het bedrijf.