Volledig scherm
© Bert Jansen

Vaten met salpeterzuur lekken in Helmond (video)

HELMOND - In een bedrijfshal aan de Lagedijk in Helmond zijn dinsdag aan het begin van de avond vaten met salpeterzuur gaan lekken.

Medewerkers van het bedrijf Mathro Metals ontdekten een groene vloeistof die de bovenlaag van de vloer aantastte. De vloeistof kwam door de muur heen vanaf de buren, waar een bedrijf uit Weert is gevestigd. De medewerkers alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer kwam met een aantal wagens ter plaatse.

De vaten bleken op een lastig bereikbare plek voor de brandweer te staan. Een slotenmaker moest de deur openmaken en er moest een raam aan de buitenkant verwijderd worden. Twee medewerkers die de vloeistof vonden werden door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

In een bedrijfshal aan de Lagedijk in Helmond zijn dinsdag aan het begin van de avond vaten met salpeterzuur gaan lekken.
  1. Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor omgevingsvergunning

    Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor om­ge­vings­ver­gun­ning

    EINDHOVEN – Inwoners van de gemeente Eindhoven die dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor het bouwen van een woning zijn dit jaar aanzienlijk minder kwijt. De kosten voor het uitbouwen van een woning (bouwsom: 140.000 duizend euro) zijn in 2017 3773 euro, vorig jaar betaalden Eindhovenaren 7740 euro. Dit blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 van COELO, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.