Volledig scherm
© Bert Jansen

Veldhovense weduwe houdt indrukwekkend betoog in Xycarb-rechtszaak

DEN BOSCH/HELMOND - Het Helmondse bedrijf Xycarb moet zich donderdagochtend in hoger beroep verantwoorden voor de dood van twee medewerkers tijdens een bedrijfsongeval in 2014. De weduwe van een van de twee houdt een indrukwekkend betoog.

Verongelukten
De twee technici, Toon van der Loo (57) uit Veldhoven en diens collega Tonny Vissers uit Nijmegen (55), verongelukten tijdens reparatiewerkzaamheden. Ze klommen naar beneden in een grote reactor die gevuld bleek met argongas en stikten. De rechtbank vond eerder dat Xycarb tekort was geschoten in de veiligheidsmaatregelen en gaf het bedrijf een boete van 75.000 euro.

Weduwe
De zitting zal vooral in het teken staan van het verhaal van Karien van der Loo. De weduwe van de omgekomen Toon van der Loo maakt uitgebreid gebruik van haar spreekrecht als nabestaande.

Lees hieronder de tekst die Karien van der Loo heeft uitgesproken in de rechtbank.

  1. Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar
    ANALYSE

    Helmond kent weinig grote evenementen die veel publiek trekken in het voorjaar

    HELMOND - Het Drakenbootfestival komt eraan. Daarna de Kasteeltuinconcerten. Helmond heeft dit jaar weer lang moeten wachten op de grote evenementen. Natuurlijk, de carnavalsoptocht trok veel kijkers en in april was het elf dagen kermis. Maar het voorjaar ging voorbij zonder echte publiekstrekker waarvoor duizenden mensen het centrum in trekken. Levendigheid die past bij een gemeente van deze omvang. Het is zo stil in mei.