Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Voorwaardelijke celstraf voor man uit Helmond die met vleesmes zwaaide richting ambulancebroeders

DEN BOSCH - De Helmonder die vorig jaar ambulancepersoneel met een mes dreigde te doden, krijgt twee maanden voorwaardelijke cel. Ook moet hij zich laten behandelen. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch donderdag.

De man was in beschonken toestand uit de berm gevist door twee ambulancebroeders, die hem vervolgens naar zijn caravan in Riethoven brachten. Daar draaide het slachtoffer volledig door, wilde zelfmoord plegen en zwaaide een vleesmes vlak voor de broeders. Hij dreigde ook hen te doden. Even later stak hij zichzelf levensgevaarlijk in de buik, maar kon in het ziekenhuis worden gered.

De man heeft psychische problemen en slikte morfine voor zijn hernia.

  1. Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor omgevingsvergunning

    Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor om­ge­vings­ver­gun­ning

    EINDHOVEN – Inwoners van de gemeente Eindhoven die dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor het bouwen van een woning zijn dit jaar aanzienlijk minder kwijt. De kosten voor het uitbouwen van een woning (bouwsom: 140.000 duizend euro) zijn in 2017 3773 euro, vorig jaar betaalden Eindhovenaren 7740 euro. Dit blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 van COELO, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.