Volledig scherm
© PZC

Zeven bekeuringen bij bromfietscontrole in Helmond

HELMOND - De politie heeft donderdagmiddag tussen twee en vier uur op de Kasteel-Traverse in Helmond een bromfietscontrole gehouden waarbij zeven mensen een bekeuring gekregen.

Twee personen kregen een boete voor het rijden zonder helm, een persoon had geen rijbewijs en er werd een vermoedelijk gestolen scooter in beslag genomen.

Drie brom- en snorfietsen bleken opgevoerd te zijn. Tegen deze bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Hun kentekenbewijs werd ingenomen, waardoor er niet meer gereden mag worden op de bromfietsen. Pas als de voertuigen in originele staat zijn teruggebracht en op eigen kosten zijn herkeurd, wordt het kentekenbewijs teruggegeven.

  1. Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor omgevingsvergunning

    Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor om­ge­vings­ver­gun­ning

    EINDHOVEN – Inwoners van de gemeente Eindhoven die dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor het bouwen van een woning zijn dit jaar aanzienlijk minder kwijt. De kosten voor het uitbouwen van een woning (bouwsom: 140.000 duizend euro) zijn in 2017 3773 euro, vorig jaar betaalden Eindhovenaren 7740 euro. Dit blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 van COELO, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.