Kyra Fortuin.
Volledig scherm
Kyra Fortuin.

Jong Oranje onttroond op WK hockey

SANTIAGO - Het Nederlands meisjes hockeyteam onder 21 jaar is er zondagavond niet geslaagd om de wereldtitel te prolongeren. De finale in Santiago (Chili) werd met tegenstander Argentinië een herhaling van drie jaar geleden.

Toen won Oranje na shoot outs, maar zondagavond werd met 2-4 verloren. Nederland, met het Oranje-Rood duo Maud Renders en Kyra Fortuin in de gelederen, kwam wel nog op een 1-0 voorsprong door Imme van der Hoek (Den Bosch). Een feller spelend Argentinië kwam sterk terug en nam en 1-3 voorsprong (rust 1-2). Pien Sanders (Den Bosch) bracht met uit een strafcorner de spanning terug, maar Argentinië scoorde in de laatste seconden uit een strafbal de 2-4.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.