Sander Baart
Volledig scherm
Sander Baart

Sander Baart niet speelgerechtigd voor Royal Antwerp

ANTWERPEN - Hockeyer Sander Baart keerde deze zomer van Oranje Zwart terug naar België om te gaan spelen bij Royal Antwerp, de club waar zijn broer Jeroen de trainer is. Maar zijn nieuwe club heeft Baart niet ingeschreven bij de Vlaamse Hockey Liga, zijn naam ontbreekt op de spelerslijst.

Baart speelde afgelopen zondag mee tegen Royal Oréee. Van de 5-2 nederlaag werd 5-0 gemaakt, omdat Baart niet speelgerechtigd bleek. De Belgische hockeybond besliste zelfs dat de Oranje-international in het seizoen 2016-2017 niet mag uitkomen voor zijn nieuwe team. Royal Antwerp kan protest aantekenen tegen die beslissing.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.