Volledig scherm
© Thinkstock

Gestel - Marvilde 1-1 (Gestel w.n.s.)

EINDHOVEN - Hoofdklasser Gestel heeft zich ten koste van eersteklasser Marvilde gekwalificeerd voor de achtste finale van de districtsbeker. Na negentig minuten stond het 1-1 op sportpark Dommeldal Zuid.

In de strafschoppenreeks die volgde werd in het 4-2 voor Gestel.

Gestel zette vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk, maar het was Marvilde dat via Rick van den Bogaard op voorsprong kwam. Na veertien minuten was de spits bij een steekpass eerder bij de bal dan keeper Frank van den Boogaard, passeerde de goalie en schoof het leer in het lege doel, 0-1.

Halverwege de eerste helft was het alweer 1-1. Emile Linkers speelde de bal hoog naar Henny Noyen, die breed legde op Carsley Mathilda. Laatstgenoemde kon eenvoudig binnenschuiven. Noyen leek buitenspel te staan, maar de grensrechter vlagde niet.

Tien minuten later bleek de andere grensrechter ook geen vriend van Marvilde. Van den Bogaard punterde de 1-2 tegen de touwen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was echter niet Van den Bogaard die buitenspel stond, maar een teamgenoot die verder geen rol speelde in de aanval.

Vlak voor rust kwam Marvilde nog een keer goed weg toen Michael Maessen een doelpunt van Noyen voorkwam. Na rust werd niet meer gescoord en meteen na het laatste fluitsignaal werden strafschoppen genomen.

Jamil Kools van Gestel pakte de derde en vierde strafschop van Marvilde, terwijl zijn teamgenoten geen enkele penalty onbenut lieten.