Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto

Gestel - Nuenen 3-0

EINDHOVEN - Gestel heeft zichzelf een goede dienst bewezen door overtuigend te winnen van koploper Nuenen. Daarmee komt de ploeg van Tonnie van de Wetering in punten op gelijke hoogte met de lijstaanvoerder.

Gestel kwam al na vier minuten op voorsprong toen doelman Danilo Verus een afstandsschot losliet en Emiel Linkers de rebound benutte voor de 1-0. Vijf minuten later kreeg Nuenen vanaf de stip de kans om de stand op gelijke hoogte te brengen, maar Sjaak Egmond schoot de penalty naast.

Gestel was feller en zette de opbouw van de bezoekers onder druk, waardoor Nuenen niet aan voetballen toekwam. De thuisploeg kwam na een klein halfuur weer aan de leiding toen Youssef Koubali een individuele actie afrondde, 2-0.

Nuenen-trainer Miguel van den Dungen wisselde in de rust aanvallend, maar in de tweede minuut van de tweede helft raakte Linkers alweer de lat met een mooi schot. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd alsnog beslist. Ferhat Coskun stuurde Linkers weg, die de bal terug legde op Henny Noyen. De aanvoerder schoot de 3-0 binnen.