Bruns wint Kempentrofee 2016

Bruns restauratie van rijksmonument De Ploeg in Bergeijk heeft de Brabantse Kempentrofee 2016 gewonnen. 

Reusel

Het Bergeijkse bedrijf Bruns heeft de Brabantse Kempentrofee 2016 gewonnen voor zijn restauratie van rijksmonument De Ploeg en het omliggende park in Bergeijk. Het initiatief haalde 34 procent van de stemmen binnen. De publieksprijs werd dinsdagavond op de Winterfeesten in Reusel-De Mierden uitgereikt door topman Jan Zeeman van de keten textielsupers.
De Ploeg, het  befaamde gebouw van architect Gerrit Rietveld uit 1957, stond al jaren leeg. Bruns, ontwikkelaar van tentoonstellingen, nam De Ploeg over en gaf het gebouw een omvangrijke restauratie. 
De Brabantse Kempentrofee wordt georganiseerd door het Huis van de Brabantse Kempen. Met de prijs worden projecten onder de aandacht gebracht die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De Kempentrofee werd voor de tiende keer uitgereikt. 

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen