De jeugdraadsleden in de Laarbeekse raadzaal.
Volledig scherm
De jeugdraadsleden in de Laarbeekse raadzaal.

11 nieuwe leden Laarbeekse jeugdraad

BEEK EN DONK - Tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het Laarbeekse gemeentehuis in Beek en Donk zijn woensdagmiddag 11 nieuwe jeugdgemeenteraadsleden geïnstalleerd.

De nieuwe jeugdleden, vertegenwoordigers van alle Laarbeekse basisscholen, zitten allen in groep 7. Ieder jaar wordt de helft van de jeugdgemeenteraad 'ververst'; het raadslidmaatschap stopt in groep 8.

De nieuwe leden zijn Nikki Vossen (Heindert); Noor Hendriks (Driehoek); Sten Geerlings (Brukelum); Sven Crooijmans (Raagten); Naima Barten ('t Otterke); Steyn van Halteren (De Muldershof); Finn van den Heuvel (Het Klokhuis); Teun Wagelmans (De Sprankel); Sterre Migchels (Mariabasisschool) en Luuk van Doren (Bernadetteschool).

Het 11e lid dat door burgemeester Frank van der Meijden werd geïnstalleerd, is Micha van Zutphen van basisschool De Muldershof. Zij vervangt een jeugdraadslid dat is verhuisd.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.