Volledig scherm
© Thinkstock

Beloning zonder regels voor mantelzorgers in Laarbeek

LAARBEEK - Mantelzorgers doen goed werk en verdienen daarom iets extra's of ondersteuning. Soms komen ze daar echter niet voor in aanmerking omdat ze niet aan bepaalde regels voldoen. Dat is zuur, vindt ook de gemeente Laarbeek. Daarom krijgen de wijkteams in de vier kerkdorpen van Laarbeek 11.000 euro om naar eigen inzicht uit te delen.

Die 11.000 euro (50 cent per inwoner) is niet in beton gegoten. "Als het heel goed werkt gaan we kijken of het bedrag bijgesteld moet worden", zegt wethouder Joan Briels. Het geld komt uit de WMO-pot. De raad moet het voorstel van het college nog wel goedkeuren.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.