Volledig scherm

Biermarkt in de klokkengieterij in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Liefhebbers van speciaalbier kunnen op zondagmiddag 23 april meer dan twintig verschillende biertjes gaan proeven in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel. Op die dag wordt daar een biermarkt gehouden. 

Zeven brouwerijen later er het publiek hun producten proeven. Uiteraard zijn daar de twee 'huis'brouwers bij die in de klokkengieterij gevestigd zijn, Brouwerij Laarbeek en De Gieterij. Eveneens uit Aarle-Rixtel is Hooglander. Verder zijn Brouwerij Lux uit Eindhoven, De Natte Gijt uit Weert, Eeuwig Zonde uit Someren en de pas begonnen Brouwerij Nuenhem erbij. Wie wil proeven moet wel eerst een glaasje en muntjes kopen.  

Het bierfestival heeft als verwijzing naar de andere kramenmarkten in de klokkengieterij, winterKLANK en zomerKLANK, de naam bierKLANK gekregen. Er is live muziek en er zijn kraampjes met eten.  

BierKLANK wordt tussen 14.00 en 19.00 uur gehouden in de klokkengieterij aan de Klokkengietersstraat 1. De toegang is gratis, verkoop van bier alleen aan 18+.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Gemert e.o.