Volledig scherm
Het nieuwe complex dat op de hoek van het Piet van Thielplein en de Koppelstraat in Beek en Donk moet verrijzen. © ED

Bouw complex Van Thielplein in Beek en Donk dit najaar van start

BEEK EN DONK - Ontwikkelaar Iris Vastgoed bv verwacht komend najaar te kunnen starten met de bouw van het nieuwe complex op de hoek van het Piet van Thielplein en de Koppelstraat in Beek en Donk.

Het plan, dat de naam Mijnheer Van Thiel heeft gekregen, omvat een commerciële ruimte op de begane grond met daarboven acht koop- en huurappartementen. Robert Hellings van Iris Vastgoed is in gesprek met een horeca-ondernemer die op de begane grond een 'bistro-achtige' zaak wil openen.

Het nieuwe pand komt deels op de plek waar tot vorig jaar het oude postkantoor stond. Dat postkantoor was lange tijd letterlijk een sta-in-de-weg om het winkelplein aantrekkelijker te maken, een vurige wens van veel ondernemers. Hellings is nu bezig met het voorbereiden van de vergunningaanvraag.

De bestemmingsplanwijziging die nodig is om de bouw mogelijk te maken, wordt binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd.

  1. Kunstlokaal Gemert verzorgt muzieklessen op Mariahoutse Bernadetteschool

    Kunstlokaal Gemert verzorgt muzieklessen op Mariahoutse Ber­na­det­te­school

    MARIAHOUT - Leerlingen van basisschool Bernadette in Mariahout krijgen vanaf het nieuwe schooljaar muzieklessen van Kunstlokaal. "Drie jaar lang komt er om de week in alle groepen een vakleerkracht. Die doet een muziekactiviteit, maar wat veel belangrijker is: de eigen leerkracht wordt er actief bij betrokken. De andere weken kan die proberen zelfstandig de muziekles te verzorgen", vertelt Remko Boesveld. Hij is directeur van de Gemertse stichting voor cultuureducatie.

Gemert e.o.