Volledig scherm
© Taina Monteiro

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel klaar voor nóg eens 40 jaar

AALRE-RIXTEL - De Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel grijpt het 40-jarig jubileum aan om het evenement met kleine aanpassingen te moderniseren. De datum blijft gelijk: het Hemelvaartweekend, dit jaar van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei.

De jaarmarkt in het centrum van het dorp blijft zoals hij is. Maar de feesten zelf vinden plaats op een andere locatie. Niet meer in een feesttent op het evenemententerrein maar in gemeenschapshuis De Dreef. Ook vindt de stichting dat het 'cultureel gebeuren' op zaterdagavond wat moderner moet kunnen. Bijvoorbeeld met wat meer Engelstalige nummers en door goed gebruik te maken van het nieuwe, grotere en hogere, podium. Verder gaat de zeskamp voor de jeugd naar vrijdagmiddag en voor volwassenen naar zaterdagmiddag. En de quiz krijgt meer ruimte. Omdat het 'culturele gebeuren' voor de jeugd niet apart op vrijdagavond is, kan die avond al worden gestart met de quiz.

Op zondag tot slot wordt het jubileum gevierd. 's Middags met een familiefestival en aansluitend een feestavond voor iedereen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.