Volledig scherm
© Thinkstock

Foto-expositie 'Gevangen Licht' in Beek en Donk

BEEK EN DONK - Drie fotografen tonen van zaterdag 26 november tot en met zondag 18 december hun werken waarbij oude vervallen muren op desolate plaatsen een thema vormen.

De foto-expositie Gevangen Licht is op zaterdagen en zondagen tussen 14.00 en 17.00 uur te bezoeken in 't Oude Raadhuis, Heuvelplein 8. De officiële opening vindt plaats op zondag 27 november om 15.00 uur. De fotografen Luuk den Hartog, Gerdien Fokkema en de Nuenense Roxanne Swan zijn dan aanwezig om hun werken te presenteren. De toegang is gratis, meer info is na te lezen op de website van 't Oude Raadhuis.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.