Volledig scherm
© Thinkstock

Lichte stijging lastendruk in Laarbeek

LAARBEEK - Inwoners van Laarbeek zijn volgend jaar 1,8 procent meer aan lokale lasten kwijt dan dit jaar.

Het tarief voor onroerendezaakbelasting stijgt in 2017 met 3 procent, maar daar staat bijvoorbeeld tegenover dat het goedkoper wordt om de vuilcontainer aan de weg te zetten.

Uit de dinsdag gepresenteerde gemeentelijke begroting voor 2017 blijkt onder meer ook dat Laarbeek de komende jaren een miljoen euro wil investeren in de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Laarbeek moet op dat vlak nog een inhaalslag maken.

Inhoudelijke vernieuwing
Laarbeek wil ook nadrukkelijk gaan kijken naar een 'inhoudelijke vernieuwing' van de Wmo, de wet die er is om mensen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Wethouder Joan Briels denkt daarbij bijvoorbeeld aan een 'regelarm' budget dat de wijkteams kunnen besteden aan hulpvragen die eigenlijk buiten de huidige regels vallen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.