Volledig scherm
© Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Maar vijf schepen extra langs Beekse Brug

BEEK EN DONK - Sinds het ongeluk bij de stuw in de Maas bij Grave, eind december, moeten binnenvaartschepen omvaren. Grote schepen via Rotterdam en Antwerpen (28 uur extra vaartijd) en kleinere boten via de Zuid-Willemsvaart (18 uur extra tijd). Toch leidt dat niet tot langere wacttijden bij de Beekse Brug. Volgens Rijkswaterstaat hebben slechts vijf schepen de omweg via Beek en Donk genomen.

Sunniva Fluitsma, de voorzitter van de Algemeene Schippers Vereniging (ASV), heeft een verklaring: ,,Wij denken dat er minder scheepvaartverkeer is. In veel gevallen zijn de schepen meer dan twee keer zo lang onderweg. Dat is veel duurder, maar de klanten willen niet meer betalen. Bedrijven wachten liever even tot de stremming over is. Of ze laten de goederen over de weg vervoeren in plaats van over het water.” Volgens de ASV-voorzitter is dat een enorme strop voor de binnenschippers.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Gemert e.o.