Deelneemsters aan Kwizut in Beek en Donk
Volledig scherm
Deelneemsters aan Kwizut in Beek en Donk © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Pokémon vangen bij zesde editie dorpsquiz Kwizut in Beek en Donk

BEEK EN DONK - Je zag ze het afgelopen jaar in parkjes, drukke winkelstraten en soms zelfs op gevaarlijke plekken als pal naast spoorwegen: Pokémon-jagers. En ook in Beek en Donk duiken ze donderdagavond plots weer op. Een zoektocht naar de bekende Japanse computerspelfiguurtjes is dit jaar namelijk een onderdeel van de Beek en Donkse dorpsquiz Kwizut.

De organisatie van de quiz laat bestuursleden voor een periode van maximaal vijf jaar telkens met originele ideeën komen. Dit jaar rolde de Pokémon-jacht als meest tot de verbeelding sprekende opdracht uit de bus. ,,En het is er een met een eigen tintje”, verklapt bestuurslid Ron van der Rijt.

De naam van het quizonderdeel telt in ieder geval geen woord Japans: ‘d'n hort op’. Het komt erop neer dat heel Beek en Donk doorkruist moet worden om zeven van deze virtuele diertjes te vinden.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.